Директорът на Пирогов д-р Валентин Димитров обвини съветника на военния министър

...
Директорът на Пирогов д-р Валентин Димитров обвини съветника на военния министър
Коментари Харесай

Директорът на Пирогов обвини Мустафа Емин в лъжи и се оплака от заплахи към служителите му

Директорът на " Пирогов " доктор Валентин Димитров обвини съветника на военния министър Тодор Тагарев - Мустафа Емин, в неистини и се оплака от закани към чиновниците му.

Той показа в тв ефира резултатите от инспекцията на случката.

Емин е показал вербална експанзия и закани към медиците на лечебното заведение, съгласно писмените показания дежурните в болничното заведение, които бяха предоставени на БТВ.

" На 28 август в " Пирогов " на регистратурата се записва Мустафа Емин като компаньон на пациент. Детето му е паднало от 30-сантиметрова маса, като в болничното заведение е минало през рентген и всички процедури. Установява се, че би трябвало да отиде в шокова зала, с цел да бъде зашито. Преди него има 3 деца, а по неотложност в същия миг влиза дете, което с е с хеморагичен потрес, губи кръв и животът му е на косъм.

Приемат го по неотложност, с цел да му спасят живота - борят се за него час и 20 минути. През това време Мустафа Емин и две деца си играят и се забавляват във фоайето на болничното заведение ", споделя доктор Димитров.

" Господинът и брачната половинка му стоят и чакат, вижда се на камерите, че стартират да се изнервят и да звънят на медиците по звънеца. Няколко пъти се постанова прекъсване на работа, с цел да се изясни на Мустафа Емин, че има дете по неотложност. Също толкоз нападателно, колкото физическо нахлуване, е някой да застане пред теб, да спомене здравния министър и да заплаши, че ще бъдеш уволнен. Шестима медици, с подписи и имена, дават тези показания. Поискал е имената им, с цел да ги " съобщи на здравния министър ".

Никъде не е споменавано името на Министерството на защитата, посочи шефът на " Пирогов ".

Дали сме отчетите и записите на " Да, България ", сподели още той. И добави, че изразил подготвеност да даде на военния министър Тодор Тагарев записа, следкато бъде публично пожелан.

Нито в един миг не е споменавано ЕГН или диагноза на пациента, нямаме нарушение на персоналните данни, разяснява шефът на болничното заведение обвиняването, че е оповестено името на Емин.

" Мустафа Емин излъга в изявлението - сподели, че е пристигнал с кървящо бебе на ръце, а в болничното заведение не му е обърнато внимание. Първо - детето не е било с кървяща рана, това се вижда на записа. Второ - в случай че в този момент пуснем това дете, няма да можем да го хванем в студиото, надалеч от бебе ", добави доктор Валентин Димитров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР